Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

divendres, 4 de febrer de 2011

Radio Tray + Emissores de ràdio online en català per fluxe (streaming)

De vegades les aplicacions més simples són les millors, més útils o les més imprescindibles. Hi ha aplicacions que són extremadament senzilles però molt funcionals... d'entre aquest selecte club d'aplicacions n'he descobert una que m'ha encantat, es tracta de Radio Tray.
Radio Tray és tan senzill com una icona al quadre del nostre escriptori, des d'on podem seleccionar emissores que emetin per streaming i que prèviament hagim configurat (evidentment el programa ve amb un recull d'emissores de Jazz, Latin, Classic Rock, Classical, Pop/Rock, Oldies i Chill).

Podem visitar la pàgina de Radio Tray a http://radiotray.sourceforge.net/ i allà podrem observar quines dependències necessita per funcionar, així com també podrem descarregar el paquet .DEB per instal·lar-lo, el paquet .DEB també pots descarregar-lo des d'aquí.
Podreu instal·lar el paquet, que en el meu cas es deia radiotray_0.6.3_all.deb simplement fent-hi un doble clic al damunt, i posteriorment clicant el botó "Instal·la el paquet".

Per executar Radio Tray l'haurem d'anar a buscar a Aplicacions > So i Vídeo > Radio Tray, ara bé, és possible que vulguem que en encendre el nostre Ubuntu ja arrenqui l'aplicació. Això ho podrem fer anant a Sistema > Preferències > Aplicacions d'Inici, allà cliquem el botó "Afegeix" i entrarem les següents dades:
 • Nom: Radio Tray
 • Ordre: radiotray
 • Comentari: (no cal res)
Clicarem el botó "Afegeix" i buscarem "Radio Tray" en el llistat,  assegurant-nos de què té la casella de l'esquerra marcada. Tancarem i en reiniciar l'ordinador s'engegarà també Radio Tray.


Quan configurem les emissores de ràdio, aquestes es desen en un arxiu .XML, nosaltres el que oferim és un arxiu d'aquest tipus que podeu descarregar i utilitzar amb el vostre Radio Tray que conta amb un munt d'emissores de parla catalana, des de les més importants fins a petites emissores d'àmbit local, tant de Catalunya com del País Valencià, ben organitzades per territoris:


Aquest arxiu l'hem creat gràcies a l'entrada de la Viquipèdia que podeu consultar aquí.

Si voleu disposar d'aquest catàleg d'emissores de ràdio online de parla catalana en primer lloc heu de descarregar aquest arxiu (clica sobre la imatge).
Abans de descarregar res, també podeu consultar el contingut de l'arxiu bookmarks.xml clicant aquí.
Llavors caldrà descomprimir l'arxiu (bookmarks.xml.zip) i copiar l'arxiu extret (bookmarks.xml) a /home/usuari/.local/share/radiotray (on evidentment caldrà canviar usuari pel vostre nom d'usuari).
Aquesta operació és molt senzilla, pot fer-se a través de les finestres (tenint en compte que per veure la carpeta .local caldrà prèviament clicar a "Visualitza" i seleccionar l'opció "Mostra els fitxers ocults", o prémer Control+H).
Pels amants del Terminal, pot fer-se el mateix amb la comanda (suposant, per exemple, que l'arxiu estigui a l'Escriptori):

cp /home/usuari/Escriptori/bookmarks.xml /home/usuari/.local/share/radiotray/bookmarks.xml

Aquesta entrada a part d'intentar què sigui d'interès per tots els ubuntaires i linuxeros, també pretén ésser un petit homenatge a totes les persones que es posen darrera d'un micròfon per fer possible el miracle de què uns altres els escoltem a l'altra banda, i especialment per a aquelles persones que ho fan de manera voluntària i desinteressada. 


Nota: No cal dir que si algú troba a faltar alguna emissora important (que segur que en falten moltes) només cal que escriviu un comentari al bloc donant-nos la URL del fluxe, i actualitzarem l'arxiu bookmarks.xml el més aviat possible.

Articles relacionats (per categoria)2 comentaris:

 1. Hola Albert,
  Moltes gràcies!! ho acabo d'estrenar i de moment em va molt bé.

  ResponElimina
 2. En primer lloc agraïr tant a Open-Pitu com a GnuLinux.cat el ressò que han donat a l'arxiu que ha creat La Konfraria.
  En segon lloc, comentar que si preferiu instal·lar la versió dels repositoris (com suggereix en Pitu) sembla que podríeu tenir problemes com ens senyala l'Oriol de GnuLinux.cat, ja que la darrera versió -que és la que permet organitzar per categories- no és als repositoris.
  Per tant si teniu problemes amb la versió dels repositoris això serà un problema de versió de RàdioTray i haureu de descarregar el .DEB com expliquem en aquesta entrada.

  ResponElimina

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack