Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dissabte, 22 de gener de 2011

Modificar opcions del Grub de manera fàcil (reduïr nombre de kernels a mostrar, per exemple)

Segur que més d'un acaba cansat de l'interminable llistat de kernels que apareixen al menú grub quan arranquem el sistema. O bé voldríem que enlloc de 10 segons ens en deixés 15 per triar amb quin sistema operatiu volem entrar, o voldríem canviar el sistema operatiu amb el que s'entra per defecte quan passa el temps establert, etc.

Hi ha una aplicació perfecte per editar la configuració del grub sense massa complicacions, es tracta de Grub Costumizer.


Per poder instal·lar-lo és molt senzill, explicarem com fer-ho des del Terminal. Obrirem el Terminal (Aplicacions > Accessoris > Terminal) i hi escriurem la següent comanda (podem fer un "Copia" i "Enganxa"):

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer

Amb aquesta comanda el que haurem fet és afegir el repositori necessari per a descarregar aquesta aplicació.
Continuarem introduint al Terminal la següent comanda:

sudo apt-get update && sudo apt-get -y install grub-customizer

La primera part de la comanda actualitzarà les fonts del programari (descarregant informació del repositori que hem afegit abans), i la segona instal·larà el programa en sí.

Ara ja el podrem anar a buscar a Aplicacions > Eines del sistema > Grub Costumizer i executar-lo.

Per fer desaparèixer sistemes operatius i versions del kernel del nostre grub només cal deseleccionar les caselles, i des del botó "Preferències" podrem escollir el sistema operatiu amb el que volem que s'entri per defecte, i variar el temps d'espera.

La informació per la publicació d'aquesta entrada ha estat extreta d'aquí.

Espero que serà d'utilitat!


Articles relacionats (per categoria)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack