Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dilluns, 27 de desembre del 2010

PdfMod, editant documents PDF al nostre Ubuntu


L'excel·lència en una aplicació la trobem quan s'ajunten funcionalitat i simplicitat, un exemple n'és PdfMod, una gran eina pel nostre Ubuntu per editar documents PDF i eliminar-ne pàgines, extreure'n, etc... i de manera molt fàcil. PdfMod és una aplicació creada per Gnome, recomanem visitar-ne la pàgina oficial.

Val a dir que he conegut aquesta magnífica aplicació gràcies a GnuLinux.cat.

Explicaré una de les maneres més senzilles (sense terminal) per instal·lar-lo al nostre Ubuntu:
  • Entrem a la pàgina que conté els repositoris: https://launchpad.net/~pdfmod-team/+archive/ppa , allà cliquem on diu "Technical details about this PPA". S'obrirà un desplegable, que en principi detectarà la nostra versió de l'Ubuntu, si no fós així ho canviem nosaltres (per exemple, Karmic, Lucid, Maverick, etc..). Veurem que hi ha un requadre amb dues línees de text que comencen amb "deb" i acaben amb "main".
  • Sense tancar el navegador anirem a "Sistema > Administració > Fonts de programari" en el nostre menú principal (ens demanarà la nostra contrassenya). Clicarem sobre la pestanya que diu "Altre programari". Allà clicarem sobre el botó que diu "Afegeix" i s'obrirà una finestra que hi diu "Línea APT". Copiarem les dues línes de la web que haviem mantingut oberta (primer una i després l'altre).
  • En primer lloc entrarem la primera línea, per exemple per un Karmic seria:
  • deb http://ppa.launchpad.net/pdfmod-team/ppa/ubuntu karmic main
    Llavors clicarem sobre "Afegeix la font". Tornarem a clicar el botó "Afegeix" i entrarem la segona línea, que per un Karmic seria:
    deb-src http://ppa.launchpad.net/pdfmod-team/ppa/ubuntu karmic main
    Clicarem altra vegada sobre del botó "Afegeix". Ara ja podem tancar i ens demanarà si volem Actualitzar les fonts, diem que
  • Ara ja estem en disposició d'anar al menú principal del nostre Ubuntu i seleccionarem "Sistema > Administració > Gestor de paquets Synaptic". Ens demanarà la contrassenya. Un cop oberta la finestra buscarem el requadre de Cerca i hi escriurem "pdfmod". Ens apareixerà el paquet pdfmod, el seleccionem amb el botó dret del ratolí i marcarem la opció "Marca per a instal·lar". Quan ho haguem fet cliquem el botó que hi diu "Aplica" i sen's instal·larà el PdfMod.
  • El trobareu a "Aplicacions > Accessoris > PdfMod". Llestos per a funcionar! 
Les comandes per tot això des del Terminal són:
  • sudo add-apt-repository ppa: deb http://ppa.launchpad.net/pdfmod-team/ppa/ubuntu karmic main
  • sudo add-apt-repository ppa: deb-src http://ppa.launchpad.net/pdfmod-team/ppa/ubuntu karmic main
  • sudo apt-get update
  • sudo apt-get install pdfmod
Només caldria canviar on diu "karmic" la nostra versió de l'Ubuntu, per exemple, "Lucid" o "Maverick", per tant, l'opció difícil en realitat potser és la més fàcil.

Articles relacionats (per categoria)



1 comentari:

  1. Molt útil...ja que l'actual Maverick porta de sèrie L'Evince Document Viewer 2.32.0, un simple lector de documents.

    ResponElimina

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack