Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

diumenge, 1 de maig de 2011

RadioTray: Emissores en català a Natty Narwhal (Ubuntu) funcionant

No fa pas gaire, des de La Konfraria de la Vila del Pingüí vam compartir un arxiu per gaudir d'un munt d'emissores de ràdio en català al nostre Ubuntu o qualsevol distribució on poguéssim fer-hi funcionar la petita aplicació d'escriptori RadioTray, podeu veure l'entrada completa aquí. D'aquesta aportació també se'n van fer ressò a GnuLinux.cat i a OpenPitu (el blog lliure en català).
Recent instal·lada la darrera versió d'Ubuntu -la 11.04 Natty Narwhal- i passats uns dies, quan anem recol·locant cada cosa al seu lloc és possible que ens trobem amb què no podem escoltar les emissores de ràdio en català (ni cap altra) amb RadioTray, simplement perquè no funciona.
Per arreglar-ho haurem d'editar l'arxiu config.xml, i per fer-ho escriurem al Terminal:

gedit /home/usuari/.local/share/radiotray/config.xml

Aquesta comanda (on evidentment, cal canviar-hi usuari pel nom del vostre usuari) ens obrirà l'arxiu config.xml a l'editor de text gedit. Haurem de canviar un "false" per "true" a la línea on diu:
option name=enable_application_indicator_support" value="false"

De manera que ens quedarà:
option name=enable_application_indicator_support" value="true"

Llavors desem l'arxiu i quan arranquem l'aplicació RadioTray ja ens apareixerà la nostra estimada antena a la barra superior. Però la sorpresa vindrà altra vegada quan anem a escoltar la nostra emissora preferida i apareix aquest missatge d'error:

"Falta un connector de Gstreamer"

El que haurem de fer és tornar al Terminal i escriure-hi: 

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras

Amb això és possible que encara no funcionin les emissores, haurem d'apagar l'aplicació i tornar-la a iniciar i veure si tenim sort.

Val a dir que en algun lloc, com aquest fòrum, parlen de suprimir pulseaudio per instal·lar-hi alsa perquè sinó cada vegada cal reiniciar RadioTray, però a mi no m'ha fet falta.
He posat RadioTray perquè es carregui en iniciar al sistema (ja explicàvem com fer-ho a l'anterior entrada), i en reiniciar l'ordinador RadioTray funcionava perfectament.

Pantalla de Natty Narwhal amb Ona Codinenca sonant a Radio Tray


Font: LffL
 

Articles relacionats (per categoria)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack