Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dijous, 15 de maig del 2014

Renovació de l'equipament informàtic a la Palma de Cervelló i... programari lliure?

Actualització 02-06-2014: L'anunci de la licitació s'ha publicat al DOGC el 26/05/2014 (fitxa al DOGC) i això dóna un marge per la presentació de propostes fins aproximadament el 19-20 de juny de 2014.

Actualització 21-05-2014: L'article contenia un error ja que el cost de les llicències de Microsoft Office arriba als 8.497,72€ que suposa el 12,1% del pressupost (i no la quantitat 2.587,75€ que era el 3,6%).

 
Des de la Konfraria de la Vila del Pingüí de la Palma de Cervelló volem informar a totes les empreses proveïdores de serveis i subministraments informàtics afins al programari lliure que aquest dilluns 12 de maig s'ha publicat al BOPB (Butlletí Oficial de la Província de Barcelona) un anunci per la licitació d'un contracte per a l'adquisició i instal·lació d'equipament informàtic i el manteniment durant el primer any per a l'Ajuntament de la Palma de Cervelló.


Per optar a la licitació cal presentar tota la documentació recollida al plec de clàusules administratives, d'entre les que ens agradaria destacar que es fa referència a una possible migració a programari lliure. Concretament es demana una «Proposta d'implementació de programari lliure amb una durada màxima de tres anys», encara que s'avisa de què «No s'executarà mentre sigui vigent el contracte», com s'observa a la imatge:

Podeu consultar tot el document en el següent enllaç:


Si arribeu al final del plec de clàusules veureu que s'hi adjunta un pressupost del cost total que és 70.247,72€. Des de la nostra perspectiva pensem que s'esdevé una fantàstica ocasió per poder realitzar la migració del paquet ofimàtic, ja que un 3,6% 12,1% d'aquest pressupost (que són 2.587,75€ 8.497,72€) va destinat a pagar llicències de Microsoft Office que podrien estalviar-se amb l'ús d'alternatives lliures com per exemple el LibreOffice.El LibreOffice és un paquet ofimàtic gratuït, de codi lliure i ple de funcionalitats, per a MS Windows, Mac OS X i GNU/Linux. A més a més el LibreOffice no només està completament traduït al català sino que incorpora eines lingüístiques de correcció ortogràfica, gramatical i d'estil; així com diccionaris de sinònims i de partició de mots. L'aplicació consta d'eines per a processament de text (Writer), fulls de càlcul (Calc), presentacions (Impress), dibuixos vectorials (draw), bases de dades (Base), editor de fórmules (Math) i macros (text extret del fulletó de Softcatalà per la versió 4.0 del LibreOffice, on trobareu més detalls sobre l'aplicació). Les pàgines per a la baixada del paquet ofimàtic LibreOffice en català són:


De fet, són moltes les administracions que han fet una aposta per alternatives com el LibreOffice o l'Apache OpenOffice, en trobem exemples a l'ajuntament de Caldes de Montbui, la Comunitat Valenciana, el govern de Navarra, la província italina Tirol del Sud, i governs sencers com el govern britànic,  o el brasiler que a més a més col·labora en el desenvolupament d'aquestes aplicacions.


Per a les administracions públiques també és fonamental l'ús dels estàndards i els formats oberts, i en el cas de l'ofimàtica ens referim en concret a l'OpenDocument Format o ODF (que utilitza de forma nativa el LibreOffice però també molts altres paquets ofimàtics com l'Apache OpenOffice, Calligra Suite, Abiword, etc). Per obtenir-ne més informació, us recomanem que passeu per la pàgina del Document Freedom Day o que llegiu l'article a Softcatalà sobre aquesta celebració.

Articles relacionats (per categoria)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack