Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

diumenge, 3 de febrer del 2013

OsmAnd: Guiatge per veu en català

La meva aplicació preferida per utilitzar les dades d'OpenStreetMap amb Android és sens dubte l'OsmAnd. L'OsmAnd treu tot el suc a la base de dades d'OpenStreetMap, i a més, es distribueix sota una llicència GPLv3 (cosa que el fa molt atractiu pel nivell de personalització que permet), per saber-ne més podeu visitar-ne la pàgina a la wiki de l'OSM o l'oficial. Podeu instal·lar-lo des de Google Play, però també des de l'F-Droid. La meva fascinació per l'OsmAnd em va portar a fer-ne una xerrada el Dia de la Llibertat del Programari 2012 a La Palma de Cervelló, i també a traduir-lo amb l'ajuda del Xavier Barnada, la Gemma Balasch, el Joan Montané i el Toni Hermoso; recentment hem incorporat la traducció de l'OsmAnd com a projecte de Softcatalà. Una curiositat és que el mapa de fons que utilitza l'aplicació és de Barcelona, i a la seva pàgina web hi apareix també una fotografia panoràmica de la Ciutat Comtal (reproduïda al capdamunt d'aquesta entrada).

Ara bé, si utilitzem l'OsmAnd és probable que vulguem utilitzar-ne la navegació, i concretament el guiatge per veu quan conduïm. Encara no ens hem posat a crear els fitxers d'àudio necessaris pel guiatge en català, i tampoc hem començat a investigar amb els fitxers TTS en català.

Ara bé, per poder tenir el guiatge per veu en català, us porto una solució que de moment pot ser-vos d'utilitat. Es tracta de l'aplicació OsmAnd Voice Import, que podeu instal·lar-vos des de Google Play. El que ens farà aquesta aplicació és importar fitxers d'àudio de TomTom en format CHK o comprimits en un ZIP a l'OsmAnd de manera automàtica.

Cercant fitxers d'aquest tipus a internet, n'he trobat un que està prou bé. El fitxer s'anomena Catalán-Criss+12db.zip i el podeu baixar des d'aquest enllaç, el fitxer està penjat en un fòrum de veus per TomTom a TodoPocketPC. Ara bé, podeu utilitzar-ne qualsevol altre que trobeu i us agradi.

El que haurem de fer és copiar aquest fitxer a la targeta SD del nostre dispositiu Android, i des d'allà obrir l'OsmAnd Voice Import. Ens apareixerà un missatge de benvinguda en anglès i haurem de fer clic a l'opció (única) «Continue». S'obrirà el contingut de la nostra targeta SD i aquí haurem de cercar el fitxer CHK o ZIP amb les veus. Li direm que volem realitzar la importació i ja estarà.

Ara només ens caldrà obrir l'OsmAnd i anar al menú principal a «Configuració», després a «Navegació» (ens farà triar el mitjà de transport), seleccionem «Guiatge per veu» i aquí veurem que hi tenim el fitxer importat des de l'Osmand Voice Import. El seleccionem i ja tindrem el guiatge per veu en català al nostre OsmAnd.

Espero que us sigui d'utilitat, de moment, i mentre no disposem dels fitxers gravats o en TTS en català per poder baixar-los directament des de l'apartat «Dades fora de línia (baixades)».

Articles relacionats (per categoria)



2 comentaris:

  1. Hola;
    Interesante artículo, ¿no sabrás de donde puedo descargar las voces en castellano del tomtom? Las voces por defecto de OsmAnd dan miedo ;-)
    Un saludo

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Óscar,
      Encantado de verte por nuestro blog ;)
      Digamos que para ser «legal» puedes pasarte por la tienda de voces de TomTom donde entre voces un poco frikis (y de pago) puedes encontrar otras normales y gratuitas. A ver si hay suerte! (ya contaras)
      Un saludo

      Elimina

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack