Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dissabte, 7 de maig del 2011

Muntar imatge ISO a Ubuntu Natty amb Furius ISO Mount

Ja que parlarem d'arxius ISO abans de res us volem recomanar que descarregueu un arxiu ISO creat pel Col·lectiu de programari lliure de Valls i l'Alt Camp HackLabValls que han tingut la magnífica iniciativa de crear el CD de Cultura Lliure 1.0. Podeu descarregar el CD des d'aquí. El CD conté música i llibres lliures, així com quatre vídeos explicatius sobre la cultura lliure i Creative Commons. A la seva pàgina podeu consultar-ne tots els continguts al detall. Em sumo a aquesta iniciativa fent-ne disfusió.

Comencem
Bé, suposem que hem descarregat una imatge .ISO (com el CD de Cultura Lliure 1.0) i abans de cremar-la (gravar-la en un format físic, com un CD) volem consultar-ne els continguts, llavors hauríem de muntar la imatge .ISO.
En realitat això és molt senzill amb les eines adequades, nosaltres recomanem per a aquesta finalitat l'ús de Furius ISO Mount.

Furius ISO Mount és una aplicació que permet muntar arxius ISO i que per sort, està als repositoris de l'Ubuntu Natty Narwhal. Podem instal·lar-lo escrivint en un Terminal (Alt+F2, escrivim terminal i pulsem enter):

sudo apt-get install furiusisomount

Evidentment també podem instal·lar-lo des del Centre de Programari de l'Ubuntu, o des del Gestor de paquets Synaptic.
Llancem l'aplicació (Alt+F2, escrivim furiusisomount i pulsem enter) i només cal que cliquem sobre el botó "Browse" per cercar l'arxiu .ISO en qüestió, per després clicar sobre el botó "Mount". Apareixerà a l'escriptori un nou dispositiu amb el nom de la imatge que acabem de muntar. En el nostre cas cdhlv1-0.iso.


Per desmuntar la imatge només cal seleccionar la imatge a Furius ISO Mount que surt a la secció "Mounted images" (veure el punter del ratolí a la imatge) i posteriorment cliquem al botó "Unmount" que s'haurà activat (amb color, com a la imatge).

O sigui, tot plegat ben senzill!
Espero que sigui d'utilitat.

Pots trobar al Col·lectiu de programari lliure de Valls i l'Alt Camp HackLabValls a Twitter (@HackLabValls, de fet, així hem conegut la iniciativa CD de Cultura Lliure 1.0).
També pots seguir a alguns konfrares a Twitter: Konfrare Albert (@La_Konfraria) i Konfrare David (@kdtravet) de La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma. 


Articles relacionats (per categoria)



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack