Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dissabte, 7 d’agost de 2010

Programa predeterminat per obrir arxius (Ubuntu)

De vegades ens podem trobar què arxius amb determinades extensions (per exemple, .mp3 o bé .doc) voldríem que s'obrissin de manera predeterminada amb certes aplicacions. Això té una solució molt senzilla.

El que haurem de fer en primer lloc és anar a buscar un arxiu amb l'extensió que ens interessa. Per exemple, a l'escriptori tinc un arxiu PDF.
Quan jo faig un doble clic sobre l'arxiu, aquest s'obre amb el "Visualitzador de documents", i jo el que vull és que al fer-li un doble clic me l'obri amb l'"Adobe Reader".

Clico sobre l'arxiu amb el botó dret del ratolí, i seleccionaré la opció "Propietats". Una vegada dins de les propietats de l'arxiu, seleccionaré la pestanya "Obre amb..", on m'apareixeran totes les aplicacions amb les que puc obrir l'arxiu. Veuré que la opció seleccionada per defecte és "Visualitzador de documents", només caldrà canviar-la per "Adobe Reader".

Podem comprovar com des d'aquest moment tots els arxius PDF s'obriran amb l'"Adobe Reader" quan els fem un doble clic.

Pots fer el mateix amb qualsevol tipus d'extensió (.mp3, .mpeg, .html, .doc, .jpeg, .png, etc.)

Si et trobessis què l'aplicació que vols que obri aquell tipus d'arxiu no t'apareix en el llistat "Obre amb...", sempre tens la opció d'afegir-la manualment. Primer cliques sobre el botó "Afegeix" i et sortirà un nou llistat amb totes les aplicacions (abans només et sortien les que en principi poden obrir el tipus de fitxer seleccionat), pots marcar-la des d'aquí. Si en el llistat tampoc t'apareix, llavors pots introduir l'ordre personalitzada; que sovint serà del tipus:
usr/bin/nom_aplicació
(com per exemple, usr/bin/firefox)

Espero que us hagi estat d'utilitat!

Articles relacionats (per categoria)Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack