Marca i comparteix

Bloc: Konsells del Savide La Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló

Pàgina d'iniciPàgina d'inici de La Konfraria de la Vila del Pingüí LaKonfrariaLa Konfraria de la Vila del Pingüí ProjectesProjectes de la Konfraria GNU/LinuxRecursos GNU/Linux i per l'Ubuntu Kanals RSSCanals RSS de la Konfraria Fòrum "Solucions"Fòrum 'Solucions de la Konfraria' Xarxes socials "Komunitat"Xarxes socials 'Komunitat de la Konfraria' La Vila del PingüíLa Vila del Pingüí, La Palma de Cervelló Guifi·net a La VilaGuifi·net a La Vila Webs de la VilaPàgines web de La Palma de Cervelló

Dia de la Llibertat dels Documents 2015

dissabte, 24 de juliol del 2010

Mostrar la paperera a l'escriptori Gnome (Ubuntu)

Els que senten enyorança del Windows quan comencen a treballar amb l'Ubuntu possiblement un dels temes que trobaran més molestos és el fet de què a l'escriptori... No hi ha paperera!
No ens atabalem, la cosa és força senzilla. En primer lloc cal executar el gconf-editor, que permet configurar diferents aspectes del Gnome.
Per executar-lo tenim dos camins (escolliu el que més us agradi):
  1. Pulsar la tecla ALT+F2. S'obrirà una finestra que diu "Executa una aplicació". Llavors escriurem dins del requadre: "gconf-editor" (sense les cometes) i pulsarem l'enter i ja estarem a l'editor de la configuració.
  2. El segon sistema consisteix a obrir un Terminal (des del menú superior Aplicacions > Accessoris > Terminal) i quan s'obri la finestra després del símbol $ hi escrivim "gconf-editor" (sense les cometes) i pulsem l'enter, també així haurem entrat a l'editor de la configuració.
Ja som a l'editor de la configuració del Gnome, ara només cal anar desplegant les carpetes clicant sobre el triangle. En primer lloc desplegarem la carpeta anomenada apps. Quan l'hem oberta buscarem la carpeta que hi diu nautilus i també la despleguem. Dins d'aquesta darrera carpeta busquem la carpeta que hi diu desktop i no la podem desplegar; cliquem a sobre i s'obrirà un panell a la dreta.
Al panell de la dreta hi apareixeran diverses coses, podem fixar-nos en:

  • computer_icon_visible
  • home_icon_visible
  • network_icon_visible
  • trash_icon_visible (la que ens interessa)
  • i finalment, volumes_visible
Cadascun d'aquests apartats té a la seva dreta una casella de verificació (marcat o no marcat). Si volem tenir la paperera a l'escriptori seleccionem l'opció trash_icon_visible i ja la tindrem allà.

L'opció computer refereix a quelcom similar a "Mi PC", l'opció home refereix a la carpeta de l'usuari, l'opció network a les xarxes, i l'opció volumes a la visibilitat o no a l'escriptori dels CD, DVD, USB, discs durs externs, càmeres fotogràfiques, etc... (per tant aquesta darrera cal tenir-la sempre marcada).

Espero que els hagi estat d'utilitat, i intenteu no pensar tant en el Windows!

dimarts, 6 de juliol del 2010

Posar links als comentaris del bloc

Els autors del bloc ho tenen més fàcil perquè a la pantalla que els surt per fer el redactat ja hi tenen uns botonets amb l'opció: "Afegeix un enllaç".
Ara bé, és possible que els lectors del bloc (sense permisos d'autor) també vulguin introduïr algun enllaç en els seus comentaris. Això s'ha de fer escrivint l'enllaç amb HTML, cal posar:


Amb aquest codi aconseguirem que aparegui el link a la nostra entrada o comentari.
A tenir en compte:

  • Substituirem "http://www.konfraria.org" per l'adreça a la que volem linkar.

  • On diu "target="_blank" farà que el link s'obri en una pestanya nova; per tant cal posar-ho.

  • Hem de substituïr "Konfraria de la Vila del Pingüí" pel nom que volem que es vegi al link.


Si escric el codi que hem posat com exemple, el que ens apareix al bloc és:
Konfraria de la Vila del Pingüí

Espero que la informació us sigui útil konfrares!

Llicència de Creative Commons

Aquesta obra de Konfraria de la Vila del Pingüí de La Palma de Cervelló està subjecta a una llicència de
Reconeixement-NoComercial-CompartirIgual 3.0 No adaptada de Creative Commons

El disseny d'aquesta pàgina web ha estat possible en gran part gràcies als magnífics tutorials de Soh Tanaka. La barra tipus Mac i la caixa de navegació han estat possibles gràcies al tutorial de NetTuts+.

                  Enllaços
stack
stack